Oriflame podporuje Café Rozmar

07.10.2010 20:45

 

Oriflame podporuje Café Rozmar

Novinky Oriflame ČR

Rádi bychom vás informovali o nové charitativní spolupráci s obecně prospěšnou společností Rozmarýna a projektu Café Rozmar.

Nezisková organizace Rozmarýna funguje pátým rokem a zaměřuje se na pomoc dětem v dětských domovech a také na podporu mladých lidí, kteří z dětského domova odchází a začínají žít svůj samostatný život.

Rozmarýna spolupracuje s 12 zařízeními ústavní výchovy. Principem této spolupráce je poskytování dlouhodobé a osobnostní podpory. Svými projekty organizace připravuje děti v dětských domovech na odchod ze zařízení a učí je zvládat situace, které je v jejich samostatném životě čekají. Zároveň je však mladým lidem k dispozici ve chvíli, kdy už v dětském domově nejsou a poskytuje jim poradenství s podporu v otázkách bydlení, osobních problémů, ale i v oblasti hledání zaměstnání.

Jednou z forem takové podpory je možnost pracovat v Café Rozmar, první sociální firmě v ČR, která právě těmto mladým lidem poskytuje první pracovní praxi a zkušenosti. Tréninkoví zaměstnanci tu získávají práci na dobu určitou – 7 měsíců. Dalo by se tedy říci, že Café Rozmar je určitá velice pomocná a důležitá „přestupní stanice“ mezi dětským domovem a samostatným životem.

Jsme velice rádi, že díky fondu Oriflame dětem umožníme řádce mladých lidí z dětských domovů získat od stálých zaměstnanců kavárny, profesních koučů, své zkušenosti, dovednosti a znalosti, absolvovat vzdělávací kurzy a získat tak cennou uznatelnou pracovní praxi, která jim pomůže se začlenit do společnosti.

Děkujeme, že nám nákupem charitativních projektů Oriflame dětem z dětských domovů společně s Oriflame a Rozmarýnou, aby z praxe odcházely jako zdravě sebevědomí lidé, kteří mají co nabídnout.

Spolupráci s Rozmarýnou nebudeme tajit široké veřejnosti. Kromě jiných marketingových aktivit budou do menu kavárny zařazovány k vybraným položkám i výrobky Oriflame na vyzkoušení.

O dalších aktivitách nové spolupráce i možnostech zapojení vás budeme průběžně informovat.

www.cafe-rozmar.cz